Tradition Copenhagen: Een Duik in De Scandinavische Erfgoed Schatten

Tradition Copenhagen: Een Duik in De Scandinavische Erfgoed Schatten

Wat is Tradition Copenhagen?

Tradition Copenhagen is een Deens bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en vervaardigen van meubels en verlichtingsarmaturen. Het bedrijf is opgericht in 1999 en heeft een sterke focus op het behoud van de Scandinavische designtraditie in haar producten. Met een team van internationale ontwerpers en ambachtslieden creëert Tradition Copenhagen prachtige stukken die de tand des tijds doorstaan.

Hoe ziet de Scandinavische designtraditie eruit?

De Scandinavische designtraditie draait om eenvoud, functionaliteit en vakmanschap. Meubels en verlichtingsarmaturen zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals massief hout en staal. De ontwerpen zijn vaak strak en minimalistisch, maar tegelijkertijd warm en uitnodigend.

Vakmanschap

Een van de belangrijkste aspecten van de Scandinavische designtraditie is vakmanschap. Tradition Copenhagen heeft een team van ambachtslieden die elk product met de hand maken. Door deze ambachtelijke benadering kunnen ze de hoogste kwaliteit garanderen en ervoor zorgen dat elk stuk uniek is.

Materialen

Tradition Copenhagen maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals massief hout en staal. Deze materialen zijn duurzaam en gaan jarenlang mee. Door aandacht te besteden aan de details zoals de afwerking van het hout en de precisie van het lassen, creëert Tradition Copenhagen meubels en verlichtingsarmaturen van de hoogste kwaliteit.

Producten van Tradition Copenhagen

Tradition Copenhagen biedt een uitgebreide collectie meubels en verlichtingsarmaturen. Hieronder een aantal voorbeelden:

De Flowerpot lamp

De Flowerpot lamp is een bekend ontwerp van Verner Panton uit 1968. Tradition Copenhagen heeft de rechten op dit ontwerp verworven en maakt nu nieuwe versies van de lamp. De Flowerpot lamp is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en is een tijdloos stuk design.

De In Between Chair

De In Between Chair is een ontwerp van Sami Kallio. Het is een elegante stoel met een rustige uitstraling. Het frame van massief hout wordt gecombineerd met een zitting van leer of textiel. De In Between Chair past perfect in een Scandinavisch interieur.

De Mayor Sofa

De Mayor Sofa is een ontwerp van Arne Jacobsen en Flemming Lassen uit 1939. Tradition Copenhagen heeft de rechten op dit ontwerp en maakt nu nieuwe versies van de sofa. Het is een prachtig staaltje vakmanschap: het frame is gemaakt van massief eikenhout en de zitting en rugleuning zijn bekleed met leer of textiel.

Conclusie

Tradition Copenhagen is een bijzonder bedrijf dat de Scandinavische designtraditie hoog houdt. Door aandacht te besteden aan vakmanschap en de keuze van hoogwaardige materialen, creëren ze producten van de hoogste kwaliteit die jarenlang mee gaan. Met de uitgebreide collectie meubels en verlichtingsarmaturen laat Tradition Copenhagen zien dat de Scandinavische designtraditie nog steeds springlevend is.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *