Tom Raffield bij John Lewis: Een moderne twist aan traditioneel vakmanschap

Tom Raffield bij John Lewis: Een moderne twist aan traditioneel vakmanschap

Introductie

Tom Raffield is een talentvolle ontwerper en ambachtsman uit Cornwall, Verenigd Koninkrijk. Zijn samenwerking met John Lewis, een bekende warenhuisketen in het Verenigd Koninkrijk, heeft geleid tot een prachtige collectie van meubels en verlichting. In dit artikel zullen we deze samenwerking nader bekijken en de moderne twist aan traditioneel vakmanschap ontdekken.

De Collectie

De collectie van Tom Raffield bij John Lewis omvat diverse meubels en verlichting. Elk stuk is met de hand vervaardigd en heeft een unieke uitstraling. De meubels zijn gemaakt van duurzaam hout en hebben organische vormen en structuren. De verlichting is ook geïnspireerd op de natuur en heeft een ondersteunend frame van gebogen hout.

De Stoel

Één van de meest opvallende stukken van de collectie is de stoel. Het is een prachtig voorbeeld van de moderne twist aan traditioneel ambacht. Het is gemaakt van duurzaam eikenhout en heeft een opvallende vorm en textuur. De stoel is ergonomisch ontworpen en biedt een comfortabele zitervaring. Het is een echte eyecatcher in elke kamer.

De Lamp

De verlichting in de collectie van Tom Raffield is misschien nog wel indrukwekkender. De lamp heeft een organische vorm die doet denken aan gebladerte. Het heeft een ondersteunend frame van gebogen hout dat de lampenkap elegant omringt. De lamp is zowel een functioneel als decoratief item dat elke kamer opfleurt.

De Techniek

Een belangrijk aspect van de samenwerking tussen Tom Raffield en John Lewis is de gebruikte techniek. Tom Raffield is een meester in het stomen en buigen van hout. Dit is een traditionele techniek die hij heeft gemoderniseerd. Hij gebruikt grotendeels duurzaam hout en minimaliseert zijn impact op het milieu. De techniek is nauwgezet en vereist veel handarbeid. Het resultaat is echter verbluffend: een collectie van unieke en prachtige meubels en verlichting.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *