Opvallende hanglampen voor een unieke sfeer in huis

Opvallende hanglampen voor een unieke sfeer in huis

Hanglampen zijn een essentieel onderdeel van elk interieur. Ze zijn de kers op de taart, het laatste detail dat de sfeer compleet maakt. Maar met zoveel verschillende soorten verlichting op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen die je interieur het beste accentueert.

Stijlen van hanglampen

Er zijn talloze stijlen van hanglampen beschikbaar op de markt. Het is daarom belangrijk om een ​​hanglamp te kiezen die bij jouw interieur past. Hier zijn enkele van de meest populaire stijlen:

Industriële hanglampen

Industriële hanglampen passen goed in interieurs met bakstenen muren, houten vloeren en stalen elementen. Ze zijn gemaakt van metalen materialen zoals staal, messing en koper. Industriële hanglampen hebben vaak ook een vintage uitstraling, zoals oude fabriekslampen.

Scandinavische hanglampen

Scandinavische hanglampen zijn eenvoudig en minimalistisch van ontwerp en passen goed bij lichtgekleurde interieurs en neutrale kleurenschema’s. Scandinavische hanglampen zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en glas

Design hanglampen

Design hanglampen zijn speciaal ontworpen voor mensen die houden van exclusieve ontwerpen en hiervoor wat extra willen betalen. Design hanglampen zijn er in alle soorten en maten en worden vaak gemaakt van bijzondere materialen.

De juiste hanglamp kiezen

Voor elke ruimte in huis is er een hanglamp beschikbaar die de sfeer perfect benadrukt. Als je bijvoorbeeld een hanglamp kiest voor boven de eettafel, neem dan de afmetingen van de tafel en de hoogte van het plafond mee in je overwegingen. Een te kleine hanglamp ziet er niet goed uit, maar een te grote hanglamp kan overweldigend zijn.

Overweeg ook hoeveel licht je nodig hebt. Voor een decoratieve hanglamp is er minder licht nodig dan een praktische hanglamp voor in de keuken.

De installatie van hanglampen

Als je eenmaal de juiste hanglamp hebt gekozen, moet je deze nog installeren. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar met een beetje geduld en kennis is het goed te doen!

Stap 1: Het kiezen van de juiste hoogte

De hoogte van de hanglamp speelt een belangrijke rol in hoe goed deze in jouw interieur past. Over het algemeen wordt aanbevolen om de hanglamp op ongeveer 60-70 centimeter boven de tafel of het bureau te hangen.

Stap 2: Het ophangen van de lamp

Verwijder de bestaande lamp en zorg ervoor dat het plafondpuntje goed vastzit. Het plafondpuntje moet het gewicht van de hanglamp kunnen dragen.

Hang de lamp op de gewenste hoogte op.

Stap 3: Het aansluiten van de lamp

Lees de instructies van de hanglamp voordat je begint met het aansluiten van de draden. Als je twijfelt over het aansluiten, schakel dan een professionele elektricien in om het voor je te doen.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *