Poulsen Design – Innovatief en Duurzaam Deens Design

Poulsen Design – Innovatief en Duurzaam Deens Design

Als het op Deens design aankomt, is Poulsen Design een naam die altijd naar voren komt. Gevestigd in Kopenhagen, staat Poulsen Design bekend om hun innovatieve en duurzame ontwerpen. In dit artikel zullen we meer leren over het bedrijf, de geschiedenis, hun filosofie en de meest iconische ontwerpen.

Bedrijfsachtergrond

Poulsen Design werd opgericht in 1874 door Louis Poulsen. Wat begon als een kleine familie-onderneming is nu uitgegroeid tot een internationaal erkende naam in de designindustrie. Sinds de oprichting is het bedrijf nauw betrokken bij de ontwikkeling van de designgeschiedenis van Denemarken.

Filosofie

Een belangrijk aspect van Poulsen Design is hun filosofie om functioneel en esthetisch ontwerpen naadloos te combineren. Elk van de ontwerpen heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar allemaal zijn ze gebaseerd op die basisprincipes.

Innovatief en Duurzaam Ontwerpen

Poulsen Design is ook een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Het produceren van duurzame ontwerpen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de consument in de lange termijn. Een van hun meest baanbrekende ontwerpen is de PH-lamp. Dit ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologie om licht te projecteren en tegelijkertijd energie-efficiënt te zijn. Niet alleen is het ontwerp esthetisch aantrekkelijk, maar het maximaliseert ook nog eens het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Iconische Ontwerpen

Poulsen Design heeft verschillende iconische ontwerpen op zijn naam staan. Eén daarvan is bijvoorbeeld de Designer Poul Henningsen’s PH-lamp. Deze lamp bevat een ingenieus systeem dat het licht gelijkmatig over de ruimte verspreidt. Het originele ontwerp kwam uit 1924 en tot op de dag van vandaag neemt het een belangrijke positie in binnen de designwereld. Andere ontwerpen die Poulsen Design iconisch hebben gemaakt zijn de vlinderstoel van Arne Jacobsen en de Tivoli lamp van Vilhelm Lauritzen.

Tivoli Lamp

Een van de meest bekende ontwerpen is de Tivoli Lamp van Vilhelm Lauritzen. Het is het eerste elektrische lampontwerp dat in staat was om de lichtstroom te regelen en tegelijkertijd een esthetisch aantrekkelijk ontwerp te creëren. Naast het geweldige ontwerp, was het ook duurzaam. Het werd al snel een van de meest populaire ontwerpen van Poulsen Design, en is dat nog steeds tot op de dag van vandaag.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *