Louis Poulsen Type 17094: een verfijnd en tijdloos Deens ontwerp

Louis Poulsen Type 17094: een verfijnd en tijdloos Deens ontwerp

De oorsprong van Louis Poulsen

Louis Poulsen is een Deens designbedrijf dat in 1874 werd opgericht. Het bedrijf staat bekend om zijn elegante en functionele lampen die worden geproduceerd met behulp van hoogwaardige materialen en vakmanschap.

Type 17094 is een van de meest iconische ontwerpen van Louis Poulsen. Het is een tafellamp die bekend staat om zijn onderscheidende uiterlijk en uitstekende prestaties.

Het ontwerp van Type 17094

Type 17094 werd ontworpen door Poul Henningsen, een Deense ontwerper die bekend staat om zijn innovatieve en functionele verlichtingsontwerpen. De lamp heeft een slanke en verfijnde uitstraling die bijdraagt aan de tijdloze esthetiek. Het licht dat uit de lamp komt, wordt gelijkmatig verdeeld dankzij het innovatieve ontwerp van de kap en reflector.

De kap van de lamp is gemaakt van opaalglas, terwijl de reflector van gepolijst aluminium is gemaakt. De combinatie van deze twee materialen zorgt voor een prachtig diffuus lichteffect dat perfect is voor het creëren van een warme en gezellige sfeer.

Functionaliteit

Type 17094 is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook zeer functioneel. De lamp kan gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker dankzij de verstelbare arm en kap. Dit maakt de lamp ideaal voor gebruik als bureaulamp of als verlichting bij een leesstoel.

Bovendien is de lamp uitgerust met een ingebouwde dimmer, waarmee de helderheid van het licht eenvoudig kan worden aangepast. Dit maakt het eenvoudig om de juiste sfeer te creëren, ongeacht de situatie.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *