Welke kleuren worden gebruikt in Scandinavisch design?

Welke kleuren worden gebruikt in Scandinavisch design?

Introductie

Scandinavisch design is vandaag de dag erg populair. Het staat bekend om zijn minimalistische esthetiek en praktische functionaliteit. Maar welke kleuren worden er eigenlijk gebruikt in deze designstijl? In dit artikel zullen we dat ontdekken.

De basis

Scandinavisch design wordt gekenmerkt door een neutrale kleurenpalet. Dit betekent dat de basis vaak tot de volgende kleuren beperkt blijft:

  • Wit
  • Grijs
  • Zwart
  • Natuurlijke houttinten

Deze kleuren zorgen voor een lichte en luchtige atmosfeer en leggen de nadruk op de vorm en functionaliteit van het meubilair en accessoires.

Accentkleuren

In tegenstelling tot de neutrale basis, voegen accentkleuren een beetje karakter en persoonlijkheid toe aan de ruimte. Meestal worden slechts een of twee accenten toegevoegd om het niet luidruchtig te maken. Typische accentkleuren die in Scandinavisch design worden gebruikt, omvatten:

  • Lichtblauw
  • Lichtroze
  • Okergeel
  • Smaragdgroen
  • Baksteenrood

Lichtblauw en lichtroze

Lichtblauwe en lichtroze accenten zijn vaak gebaseerd op pastelkleuren en worden gebruikt om een ​​vleugje zachtheid en vrouwelijkheid aan het interieur toe te voegen. Ze zijn perfect om het Scandinavische ontwerp uit te breiden naar de prominente kamer in huis, de slaapkamer.

Okergeel en smaragdgroen

Okergeel is een geweldige keuze om een beetje warmte toe te voegen aan de kamer. Het kan worden gebruikt op kussens of op een hocker voor extra comfort. Smaragdgroen is een diepere, gedurfde accentkleur die de aandacht vraagt ​​en de levendigheid van de kamer versterkt.

Baksteenrood

Baksteenrood is een populaire accentkleur, omdat het zo anders is dan de andere kleuren in het neutrale palet. Dit maakt baksteenrood een geweldige kleur om te gebruiken in een kamer in trapsgewijze vorm.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *