Cob led plafondverlichting: energiezuinige en stijlvolle verlichtingsoptie voor elke ruimte

Cob led plafondverlichting: energiezuinige en stijlvolle verlichtingsoptie voor elke ruimte

Wat is cob led plafondverlichting?

Cob led plafondverlichting is een type led-verlichting dat gebruik maakt van de Cob-technologie. Cob staat voor “chip on board” en betekent dat meerdere kleine led-chips dicht bij elkaar zijn geplaatst op een printplaat. Door deze manier van plaatsing wordt de lichtopbrengst verhoogd en ontstaat er een gelijkmatige lichtspreiding.

Deze technologie wordt steeds vaker toegepast in plafondlampen en inbouwspots. Het is een energiezuinige en duurzame verlichtingsoptie met een lange levensduur. Daarnaast heeft het een strak en modern design dat goed past bij verschillende interieurstijlen.

De voordelen van cob led plafondverlichting

Energiezuinig

Cob led plafondverlichting is zeer energiezuinig en verbruikt 80% minder energie dan traditionele gloeilampen. Dit komt doordat er weinig warmte wordt geproduceerd en er dus weinig energie verloren gaat in de vorm van warmte. Dit resulteert in een verlaging van de energierekening en een vermindering van de CO2-uitstoot.

Gelijkmatige lichtspreiding

Door de Cob-technologie wordt het licht gelijkmatig verspreid over de ruimte. Er ontstaan geen donkere plekken of schaduwen, wat zorgt voor een aangename en functionele verlichting in elke ruimte. Dit is vooral handig in werkruimtes of bijvoorbeeld de keuken waar goed licht nodig is.

Lange levensduur

Cob led plafondverlichting gaat lang mee en heeft gemiddeld een levensduur van 50.000 branduren. Dit betekent dat de lamp jarenlang meegaat zonder dat deze vervangen hoeft te worden. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook zeer praktisch. Daarnaast is het onderhoud van cob led plafondverlichting minimaal.

Keuze uit verschillende designs

Cob led plafondverlichting is beschikbaar in verschillende designs en stijlen. Hierdoor is er voor elke ruimte een passend design te vinden. Of het nu gaat om een strakke en moderne lamp of juist een klassiekere variant, het aanbod is zeer divers. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuropties mogelijk, zodat de verlichting goed past bij de rest van het interieur.

Hoe installeer je cob led plafondverlichting?

Cob led plafondverlichting kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden, afhankelijk van de lamp en de ruimte. Over het algemeen dien je de volgende stappen te volgen:

  1. Bepaal de locatie van de lamp en teken deze af.
  2. Boor de gaten voor de montagebeugels.
  3. Plaats de montagebeugels op de juiste plek en sluit de elektriciteitsdraden aan op de lamp.
  4. Plaats de lamp op de montagebeugels en zet deze vast met schroeven.
  5. Controleer of alles goed is aangesloten en schakel de stroom weer in.

Indien je niet zeker bent van de installatie, is het verstandig om een professionele elektricien in te schakelen.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *