Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp: Een Klassiek Ontwerp in Miniformaat

Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp: Een Klassiek Ontwerp in Miniformaat

Wat is de Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp?

De Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp is een kleiner formaat van de klassieke Anglepoise lamp uit 1935. Het ontwerp is nog steeds tijdloos en herkenbaar, maar dan in een handzame en compacte uitvoering. Het is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar de klassieke stijl van de Anglepoise lamp, maar geen ruimte heeft voor het grotere formaat.

De geschiedenis van de Anglepoise lamp

De Anglepoise lamp werd in 1935 ontworpen door de Britse ontwerper George Carwardine. Het was een uniek ontwerp dat de perfecte balans tussen veerkracht en gewicht vond, waardoor het mogelijk was om de arm en kap van de lamp precies zo te positioneren als gewenst. De lamp werd dan ook snel populair onder ingenieurs, architecten en ontwerpers. De lamp werd zelfs gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog om kaarten te lezen en nauwkeurig werk te doen in de loopgraven.

Wat maakt de Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp zo speciaal?

Hoewel het ontwerp van de Anglepoise lamp al bijna 90 jaar oud is, is het nog steeds actueel en relevant. De Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp is daar een perfect voorbeeld van. Deze lamp is een kleinere versie van de originele Anglepoise lamp uit 1935, maar heeft nog steeds dezelfde kenmerkende stijl en kwaliteit.

Bovendien maakt het compacte formaat van deze lamp het een perfecte keuze voor kleinere ruimtes. Het past perfect op een bureau, bijzettafeltje of nachtkastje en is gemakkelijk te verplaatsen. De lamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk is om er een te vinden die past bij uw interieur.

Kenmerken van de Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp

De Anglepoise Original 1227 Mini Tafellamp heeft enkele kenmerkende eigenschappen die het ontwerp zo bijzonder maken:

  • Veerkerntechnologie waardoor de lamp precies gepositioneerd kan worden
  • Gewrichten en delen zijn gemaakt van duurzaam en flexibel aluminium
  • Perfecte balans tussen de veerkracht en het gewicht van de lamp
  • Heeft een schakelaar op de basis van de lamp
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *