Terug in de tijd met Retro Verlichting uit de Jaren 70

Terug in de tijd met Retro Verlichting uit de Jaren 70

Wat is retro verlichting?

Retro verlichting is een stijl van verlichting die teruggrijpt op de ontwerpstijl en de materialen van de jaren 60 en 70. Deze stijl wordt gekenmerkt door kleurrijk plastic, gebogen lijnen en geometrische vormen. De nadruk ligt op eenvoud en functionaliteit, waarbij de vorm van de lampen de lichtbron verbergt en er een zachte, diffuse gloed ontstaat.

Waarom kiezen voor retro verlichting?

Retro verlichting is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een unieke en karaktervolle lamp die zich onderscheidt van de standaard ontwerpen. Bovendien zijn deze lampen vaak gemaakt van duurzame materialen en gaan ze lang mee, wat duurzaamheid ten goede komt. Daarnaast bieden deze lampen een zachte en diffuse gloed, waardoor ze een kalmerend en ontspannend effect hebben in huis.

Hoe retro verlichting integreren in uw interieur?

Om de retro stijl te integreren in uw interieur, kunt u beginnen met kleine details zoals een retro lamp, een vintage vloerlamp of een opvallende plafondlamp. U kunt deze lampen gebruiken als middelpunt van uw interieur, om zo een statement te maken. Bovendien kunt u spelen met kleur en vorm om uw interieur een speelse en levendige uitstraling te geven.

Een andere manier om de retro stijl toe te passen in uw interieur is door vintage meubels te combineren met moderne accenten. U kunt bijvoorbeeld een retro fauteuil combineren met een moderne salontafel en verlichting om een unieke en uitgebalanceerde uitstraling te creëren. Bovendien kunt u de retro stijl integreren in uw keuken, slaapkamer of badkamer door gebruik te maken van unieke accessoires, zoals kleurrijke lampen, portretten en vintage posters.

Onze favoriete retro verlichting uit de jaren 70

Hanglampen

Een van onze favoriete retro hanglampen uit de jaren 70 is de Blow hanglamp van het merk Studio Italia Design. Deze lamp is gemaakt van transparant glas en heeft een unieke, organische vorm die doet denken aan een luchtbel. Bovendien creëert de lamp een zacht, diffuus licht dat perfect is voor een ontspannen sfeer.

Tafellampen

Een andere favoriete retro tafellamp uit de jaren 70 is de Flowerpot VP3 tafellamp, ontworpen door Verner Panton. Deze lamp heeft een opvallende, ronde vorm met een bolvormige kap en een dikke, metalen steel. Deze tafellamp komt in verschillende kleuren en past perfect op een bureautafel of bijzettafel.

Vloerlampen

Tot slot hebben we een favoriete retro vloerlamp uit de jaren 70, namelijk de Arco vloerlamp van het merk Flos. Deze lamp heeft een gebogen, telescopische arm en een zware, marmeren voet voor stabiliteit. De Arco vloerlamp is perfect om een statement te maken in uw interieur en de aandacht te vestigen op uw favoriete meubelstukken.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *