Industriële zwenkarm verlichting: de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit

Industriële zwenkarm verlichting: de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit

Inleiding

Industriële zwenkarm verlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze verlichting past perfect in een industrieel interieur, maar kan ook in andere stijlen goed tot zijn recht komen. In dit artikel bespreken we waarom deze verlichting zo functioneel en stijlvol is.

Functionaliteit

De zwenkarm verlichting is zeer functioneel doordat de arm en lamp flexibel verstelbaar zijn. Zo kun je het licht precies richten op de plek waar je het nodig hebt. Dit is handig bij het lezen van een boek, het werken aan een bureau of het belichten van een kunstwerk. Daarnaast nemen de zwenkarm lampen weinig ruimte in beslag omdat ze aan de muur zijn bevestigd. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor kleinere ruimtes en brengen ze meer openheid in de kamer.

Stijl

Niet alleen zijn de zwenkarm verlichtingen functioneel, ze hebben ook een stoere en industriële uitstraling. Dit komt voornamelijk door het gebruik van metaal en robuuste vormen. De zwenkarm lampen staan daarom dan ook prachtig in een industrieel interieur. Maar ook in andere stijlen, bijvoorbeeld een modern interieur, is deze verlichting goed te combineren. Door te kiezen voor een zwenkarm lamp in een strakke vormgeving en met een neutrale kleur, kan deze verlichting ook in een modern interieur een mooi accent zijn.

Verschillende soorten zwenkarm verlichting

Er zijn vele verschillende soorten en maten van de industriële zwenkarm verlichting. Zo kun je kiezen voor een wandlamp met één arm, maar er zijn ook zwenkarm lampen met twee of drie armen die je samen kunt verstellen. Kies je voor een zwenkarm lamp met een grote lampenkap dan krijg je juist weer een andere uitstraling dan bij een lamp met een kleine kap. Bekende merken van zwenkarm verlichting zijn bijvoorbeeld Leitmotiv, Jieldé en Dutchbone.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *