Flos Milano: Een Prachtige Combinatie Van Italiaanse Stijl en Innovatieve Verlichtingstechnologie

Flos Milano: Een Prachtige Combinatie Van Italiaanse Stijl en Innovatieve Verlichtingstechnologie

Introductie

Flos Milano is een Italiaans bedrijf dat zich richt op de productie van designverlichting. Het bedrijf is opgericht in 1962 door Dino Gavina en Cesare Cassina en staat bekend om zijn innovatieve verlichtingstechnologieën. Het heeft een lange traditie van samenwerking met gerenommeerde ontwerpers zoals Philippe Starck, Jasper Morrison, en Patricia Urquiola en heeft tal van prijzen gewonnen voor zijn verlichtingsontwerpen.

Italiaanse Stijl

Flos Milano staat bekend om zijn verlichtingsontwerpen met een sterke italiaanse esthetiek. Het bedrijf richt zich op het creëren van verlichting die niet alleen functioneel is, maar ook een kunstwerk op zich. Flos verlichting is een mix van Italiaanse flair en hedendaagse nuchterheid en past daardoor perfect bij moderne, stedelijke interieurs.

Unieke Ontwerpen

Flos Milano werkt met enkele van de beste ontwerpers ter wereld om hun verlichtingstechnologieën te integreren in aantrekkelijke en functionele ontwerpen. Het resultaat zijn unieke, functionele en prachtige verlichtingsstukken die passen bij elke interieurstijl en smaak.

Innovatieve Technologieën

Flos Milano blijft zijn ontwerpen verbeteren door te werken met vernieuwende verlichtingstechnologieën. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van LED-verlichting in hun ontwerpen, waardoor hun lampen een unieke stijl en energiebesparende voordelen bieden. Het gebruik van technologieën zoals deze toont aan hoe Flos Milano van plan is om leiders te blijven in de verlichtingsindustrie.

Design Collecties

Flos Milano heeft een brede collectie van verlichtingsontwerpen voor verschillende interieurs en stijlen. Hieronder zijn enkele van hun bekendste collecties:

IC Collectie

De IC-collectie van Flos is een van de meest iconische collecties geworden. Het is ontworpen door Michael Anastassiades en bestaat uit een reeks hanglampen en tafellampen. De ontwerpen zijn minimalistisch en elegant en beschikbaar in verschillende maten en afwerkingen.

String Light Collectie

De String Light-collectie is ontworpen door Michael Anastassiades en heeft een uniek ontwerp dat lijkt op een slinger van verlichting. Het bevat verschillende stroomtoevoers, zoals wandmontage en plafondmontage, evenals verschillende ophanglengtes. De collectie kan in elke configuratie worden opgehangen en past perfect bij moderne interieurs.

Taraxacum Collectie

De Taraxacum-collectie biedt een reeks hanglampen die een unieke uitstraling hebben en zijn ontworpen door Achille Castiglioni. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de look van een paardenbloem met samengevoegde zaadjes en zijn verkrijgbaar in verschillende maten die passen bij elke ruimte.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *