Lange Gang Ideeën: creëer een indrukwekkende entree voor je huis

Lange Gang Ideeën: creëer een indrukwekkende entree voor je huis

Inleiding

Een lange gang kan soms als een lastige ruimte worden gezien bij het inrichten van je huis. Veel mensen weten niet goed wat ze met deze ruimte aan moeten. Toch kan een lange gang juist heel mooi en indrukwekkend zijn, mits je deze op de juiste manier inricht. In dit artikel delen we daarom een aantal ideeën om van jouw lange gang een prachtige entree te maken die past bij de stijl van jouw huis.

Maak gebruik van kleur

Een lange gang kan al snel saai worden wanneer je alleen maar witte muren hebt. Maak daarom gebruik van kleur om de gang wat meer pit te geven. Kies bijvoorbeeld voor een accentmuur waar je een opvallende kleur op schildert. Wanneer je niet van felle kleuren houdt, kun je ook kiezen voor een rustige kleur die goed past bij de stijl van jouw huis.

Tip:

Wil je de illusie wekken dat de gang korter is dan deze in werkelijkheid is? Schilder dan de muur aan het einde van de gang in dezelfde kleur als de achterste muur en laat de muren aan de zijkanten een andere kleur hebben.

Kies voor mooie accessoires

Accessoires zijn belangrijk in elke ruimte. Ook in de lange gang kunnen mooie accessoires zorgen voor een gezellige sfeer en wat extra flair. Denk bijvoorbeeld aan een mooie spiegel, een warm vloerkleed of een statement kandelaar. Deze items kunnen de gang direct een stijlvolle uitstraling geven.

Tip:

Gebruik accessoires die qua stijl passen bij de rest van je interieur, zodat de lange gang als één geheel aanvoelt.

Maak gebruik van verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk in een lange gang. Het is belangrijk dat de gang goed verlicht is, zodat deze niet donker of somber aanvoelt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een hanglamp, wandlampen of vloerlampen om de gang goed te verlichten.

Tip:

Geef de lange gang wat extra sfeer door middel van decoratieve verlichting, zoals lampjes aan de muur of een wandlamp met een mooi patroon.

Creëer een galerijmuur

Een galerijmuur is een goede oplossing om de lange gang wat meer sfeer te geven. Door meerdere fotolijsten op te hangen creëer je direct een persoonlijke touch in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor verschillende formaten fotolijsten en combineer foto’s met kunstwerken voor een speels en creatief effect.

Tip:

Wil je de galerijmuur niet alleen visueel aantrekkelijk maken, maar ook functioneel? Hang dan een paar mooie haken op waar je bijvoorbeeld jassen aan kunt ophangen.

Gebruik een vloerkleed

Een vloerkleed kan een flink verschil maken in een lange gang. Niet alleen zorgt een vloerkleed voor wat extra warmte en gezelligheid, maar het kan ook helpen om de ruimte visueel te verdelen. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met een opvallende print of een leuk patroon om de gang wat meer te laten spreken.

Tip:

Kies voor een vloerkleed dat niet te groot is, anders kan deze de lange gang te druk maken.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *