Slimme ideeën voor keukenverlichting

Slimme ideeën voor keukenverlichting

Introductie

Iedereen wil graag een keuken die er niet alleen goed uitziet maar ook praktisch en functioneel is. Onderdeel van een praktische keuken is goede verlichting. In deze blog nemen we je mee langs slimme ideeën voor keukenverlichting.

Lichtplan maken

Voordat je begint met het kiezen van lampen en verlichting in jouw keuken, is het aan te raden om een lichtplan te maken. Een lichtplan is een plan waarin wordt bepaald hoeveel licht er per ruimte benodigd is. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte en de functie van de keuken. In een grote open keuken is bijvoorbeeld meer licht benodigd dan in een kleine afgesloten keuken.

Sfeer creëren met verlichting

Naast functioneel licht is het creëren van sfeer ook belangrijk in de keuken. Een mooie manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van dimbare lampen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het koken helder licht gebruiken, terwijl je tijdens het eten een gezellige sfeer creëert met gedimd licht.

Hanglampen

Een populaire manier om sfeer te creëren in de keuken is door middel van hanglampen. Hanglampen boven een kookeiland of boven de eettafel zijn niet alleen sfeervol, maar ook erg praktisch. Je hebt op de plekken waar je het nodig hebt goed zicht, terwijl de rest van de keuken minder fel verlicht is.

Plafondspots

Plafondspots zijn ideaal voor het functionele licht in de keuken. Door de spots te richten op de plekken waar je het nodig hebt, bijvoorbeeld het aanrecht of de kookplaat, zorg je voor voldoende licht om goed te kunnen koken.

Kastverlichting

Kastverlichting is niet alleen handig om je keukengerei goed te kunnen zien, het geeft ook een mooi sfeereffect. Door het gebruik van ledstrips kun je bijvoorbeeld jouw keukenkastjes subtiel verlichten.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *