Wat zijn de nieuwste verlichtingstrends in huisverlichting in 2023?

Wat zijn de nieuwste verlichtingstrends in huisverlichting in 2023?

Als integraal onderdeel van het interieurontwerp speelt verlichting een cruciale rol om ruimtes warm, uitnodigend en comfortabel te maken. Als uw huidige woonverlichting verouderd, saai en onuitnodigend is, is het misschien tijd om het een make-over te geven om het huis van uw dromen te creëren.

Het kiezen van de juiste woonverlichting is een belangrijke beslissing die een grote invloed kan hebben op de stemming en algehele gezondheid van uw huis, en die ook waarde kan toevoegen aan uw eigendom. De beste residentiële verlichting combineert esthetiek en functie om een heldere sfeer te creëren.

Als u uw woonverlichting wilt upgraden, is het belangrijk om de nieuwste trends op het gebied van verlichtingsarmaturen te begrijpen. De sleutel is om degenen te kiezen die een aanvulling vormen op de bestaande inrichting van uw huis, maar die ook tijdloos zijn en de tand des tijds kunnen doorstaan.

Minimalistische en sculpturale verlichting zal enorm populair worden in 2023. Deze ontwerpen hebben interessante vormen, texturen en materialen die geen onnodige details bevatten, waardoor ze gemakkelijk te integreren zijn in bijna elke stijl van ruimte.

Een andere trend op de markt voor huisverlichting is de omarming van een vintage flair. Of je nu je keuken wilt opvrolijken met een op maat gemaakte lantaarn of een retro tafellamp, deze verlichtingstrend van 2023 heeft zeker iets voor iedereen.

Een van de grote trends die zich in 2023 zal voortzetten, is het idee om verschillende metalen in de verlichting te mixen en matchen. Dit kan een geweldige manier zijn om karakter en stijl aan je huis toe te voegen zonder een fortuin uit te geven aan nieuwe hardware of apparaten.

Daarnaast is een groeiende trend in 2023 het gebruik van gekleurde lichten, die een vleugje levendigheid kunnen toevoegen aan een verder neutraal ruimteschema. Deze kunnen worden gebruikt om de hoeken van uw woonkamer op te fleuren of om een bepaald kenmerk in een slaapkamer of badkamer te benadrukken, zoals hierboven getoond door John Cullen Lighting (opent in een nieuw tabblad).

Een eenvoudige hanglamp van zwart en messing met een glazen kap is een goed voorbeeld van deze trend. Het contrast in het licht zorgt ervoor dat de ruimte er verfijnder en eleganter uitziet, terwijl de messing afwerking aansluit bij andere afwerkingen in de kasten.

Deze armaturen zijn ook milieuvriendelijk, omdat ze kunnen worden uitgerust met LED-lampen die koel blijven, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat brandbaar materiaal per ongeluk vlam vat.

Natuurlijke elementen worden een grote trend in residentiële verlichting, omdat huiseigenaren een bosachtige sfeer aan de kust aan hun huizen willen toevoegen. Dit omvat verlichting met houten kralen, getextureerd papier of touw, maar ook meer traditionele lampen en kroonluchters.

Deze verlichtingstrend voor 2023 is een geweldige optie voor huiseigenaren die de natuur in huis willen halen, maar die nog niet klaar zijn voor een geheel nieuwe keuken- of badkamerrenovatie. Je kunt namelijk eenvoudig de stijl van je keuken of badkamer aanpassen aan deze trend, door een enkel meubelstuk uit te wisselen en de verlichting daarop aan te passen.

Hamm Sten

Website: