Hoe een kroonluchter te installeren

Hoe een kroonluchter te installeren

Het toevoegen van een kroonluchter aan je huis is een fantastische manier om drama en stijl toe te voegen. Maar het kan een ontmoedigende taak zijn voor iedereen die het nog niet eerder heeft gedaan, omdat er veel overwegingen zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u gaat winkelen en een nieuw armatuur ophangt.

Hoe een kroonluchter te installeren

Eerst moet u beslissen waar u de kroonluchter wilt ophangen. De beste plaats voor een kroonluchter is meestal in een foyer of hal. Dit komt omdat het een groots statement kan maken en gasten kan laten weten dat u een bepaald niveau van elegantie verwacht wanneer ze uw huis binnenkomen.

Maar een kroonluchter kan ook een mooie toevoeging zijn aan je eetkamer of woonkamer. Kies bij het kiezen van een kroonluchter er een die de juiste maat en stijl heeft voor uw ruimte.

Je moet ook rekening houden met het licht dat het zal afgeven. Doorgaans werpen kroonluchters meer licht dan andere soorten verlichtingsarmaturen. Dit komt door de breking van het licht in de kristallen en het glas. Dit geeft een zachte en flatterende gloed aan de kamer.

Een andere overweging is hoeveel lampen de kroonluchter zal hebben. Als u de kroonluchter voor taakverlichting moet gebruiken, wordt een groter aantal lampen aanbevolen. Als je alleen een armatuur nodig hebt voor sfeerverlichting, dan kom je waarschijnlijk uit met een lager aantal lampen.

Ongeacht het type kroonluchter dat u koopt, deze moet op een veilige plaats worden geïnstalleerd. Je wilt niet dat een kroonluchter valt en het plafond beschadigt, anders valt hij op mensen in de buurt.

Om veilig te kunnen worden geïnstalleerd, mag een kroonluchter geen draden hebben die tot op de grond lopen. Als ze dat wel doen, kan dit brandgevaar opleveren en gevaarlijk zijn voor kinderen. Idealiter worden de draden aan een aansluitdoos of montagebeugel bevestigd.

Om een kroonluchter aan je plafond te bevestigen, heb je een aansluitdoos nodig en een beugel die de plafondbalken op hun plaats houdt. Dit voorkomt dat de balken uit hun positie worden geduwd en stelt u in staat om het armatuur te installeren.

De beugel moet sterk genoeg zijn om het gewicht van de kroonluchter en de plafondbalken te dragen. Je kunt een brace kopen bij de meeste bouwmarkten of online.

Vervolgens moet u een gat in het plafond boren om het armatuur te plaatsen. Dit moet een grotere diameter hebben dan het gat in het plafond dat eerder werd gebruikt voor een inbouwlamp. U kunt dit gat bedekken met een plafondmedaillon dat past bij de stijl van uw nieuwe kroonluchter, wat bijdraagt aan het uiterlijk.

Nadat het plafond is voorbereid, plaatst u de kroonluchter op de beugel en schroeft u deze op zijn plaats met een set schroeven. Zodra de kroonluchter veilig is, kunt u de elektrische kabel op de aansluitdoos en de beugel installeren.

Voordat u begint met het installeren van de bedrading, moet u ervoor zorgen dat u de stroomonderbreker van uw huis uitschakelt en het armatuur test om er zeker van te zijn dat het aan staat. Dit zorgt ervoor dat u de juiste onderbreker gebruikt en dat er geen losse of gecorrodeerde draden zijn. Als u problemen heeft met de bedrading, neem dan contact op met uw plaatselijke elektricien.

Hamm Sten

Website: