Een vloerlamp kiezen voor je slaapkamer

Een vloerlamp kiezen voor je slaapkamer

Een slaapkamer vloerlamp is een geweldige manier om stijl en licht aan je ruimte toe te voegen. Of je nu kiest voor een eenvoudig, klassiek design of een eigentijds design, een vloerlamp kan een perfecte toevoeging aan je huis zijn. U kunt een staande lamp gebruiken om een bed, een leeshoekje of zelfs een dressoir of andere opbergruimte te verlichten. Het kan ook dienen als functioneel stuk, met vazen of andere decoratieve voorwerpen. Als je kiest voor een vloerlamp die is ontworpen met een verstelbare hals, kun je de lamp eenvoudig in hoogte verstellen om je bed te verlichten, waardoor het een handige aanvulling is op je slaapkamer.

Vloerlampen zijn er in alle soorten en maten. De eerste stap bij het kiezen van een vloerlamp is bepalen hoeveel licht je nodig hebt. Meestal wilt u een staande lamp vinden die tussen de 58 en 64 inch valt. Als u echter met een kleinere ruimte werkt, wilt u misschien een hoger dan gemiddelde hoogte kiezen om ervoor te zorgen dat deze voldoende licht geeft.

Als u op zoek bent naar een meer stijlvolle optie, kunt u een vloerlamp met dienblad proberen. Deze zijn meestal iets duurder dan andere typen, maar ze zijn geweldig voor gebieden waar je licht nodig hebt, maar niet veel visuele ruimte. Tray-vloerlampen zijn meestal gemaakt van hout, keramiek of marmer, maar er zijn ook modellen met een metalen of stenen voet. Ongeacht het type lamp dat u kiest, u moet rekening houden met de kleur, stijl en vorm van de kap. Sommige lampen zijn verkrijgbaar in ondoorzichtige tinten om accentverlichting te bieden.

Een andere optie is een boomlamp. Dit zijn zeer kleine armaturen met een dicht omhulde lamp. Ze komen vaak met een kleine schaduw. Dit type vloerlamp is over het algemeen erg decoratief, maar biedt ook meerdere lichtpunten. Als je de lamp niet gebruikt, kan hij erg mooi staan op de zijkant van een nachtkastje, kast of boekenplank.

Voor grotere kamers kan je een zesvoudige vloerlamp kiezen. Deze lampen zijn vergelijkbaar met kandelaars, maar ze zijn ontworpen om verschillende lichtbronnen onder één lampenkap te gebruiken.

Torchere vloerlampen zijn geweldige opties voor kamers met veel natuurlijk licht. Ze weerkaatsen het licht door de kamer en zorgen voor een zachte gloed. Als uw kamer bijzonder groot is, geeft u misschien de voorkeur aan een veelzijdiger type vloerlamp, zoals een clublamp of een uplighter. Met deze lichtbronnen heb je een bredere lichtspreiding, maar heb je geen controle over de intensiteit van het licht.

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke en goedkope manier om meer stijl in huis te halen, dan ben je misschien geïnteresseerd in een antieke lamp. Dit zijn geweldige accentstukken die kunnen worden gecombineerd met andere meubels om een warme, uitnodigende sfeer in uw slaapkamer te creëren. Bovendien kunnen ze worden weergegeven in de buurt van hokken, boekenplanken en andere objecten om uw kamer een ouderwets tintje te geven.

Hamm Sten

Website: