Hoe een lamp te schilderen met spuitverf

Hoe een lamp te schilderen met spuitverf

spuiten van een lamp

Als je een oude lamp hebt en deze een nieuwe look wilt geven, dan kan dat met spuitverf. Je kunt de kleur of het ontwerp van de lamp veranderen of zelfs de afwerking veranderen. Spuitbussen zijn er in verschillende kleuren en kunnen bij de meeste thuiscentra worden gekocht.

Voordat u begint met spuiten, moet u ervoor zorgen dat de lamp schoon en droog is. Schilderstape kan worden gebruikt om delen van de lamp af te plakken die u niet wilt schilderen. U kunt het snoer van de lamp ook afdekken met een plastic zak. Dit helpt voorkomen dat het snoer wordt bespat met de spuitverf.

Als u een spuitbus gebruikt, moet u deze goed schudden. Houd het blikje ook op een constante afstand van het oppervlak van de lamp, maar niet te dichtbij. Het is ook een goed idee om veiligheidsuitrusting te dragen.

Na de eerste laag moet je het minstens een uur laten drogen. Wanneer de eerste laag is opgedroogd, kunt u doorgaan naar de tweede. Gedurende deze tijd moet je een verfkwast gebruiken die iets anders in breedte is om een unieker streeppatroon te creëren.

De beste manier om een gladde, solide afwerking te krijgen, is door acrylverf aan te brengen. Acrylverf kan op elk materiaal worden aangebracht en wordt meestal gebruikt voor binnenprojecten. Een goed merk om te overwegen is Krylon Fusion. In tegenstelling tot sommige andere spuitbussen heeft Krylon Fusion geen primer nodig. Het heeft echter wel een paar lichte lagen nodig.

Als je een lamp schildert die een glas- of metaalafwerking heeft, moet je de voet schilderen. U kunt dit doen met een gelakte afwerking of een matte afwerking. Als je klaar bent, kun je een glans- of metallic wax gebruiken om de hardware te laten glanzen.

Vervolgens moet je de lampenkap schilderen. Dit kun je doen met een schuimkwast of met een spuitbus. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant volgt. Gewoonlijk zullen de instructies u vertellen om de lampenkap op 15 cm afstand van de lamp te spuiten.

U kunt ook een stencil gebruiken. Stencils zijn er in verschillende maten en zijn te vinden in kunstwinkels. Ze zijn een geweldige manier om decoratieve randen aan de muur, ladekast of bloempot te creëren.

Een andere manier om een sjabloon te gebruiken, is door een ontwerp op het oppervlak te tekenen. Als je veel ontwerpen hebt die je wilt schilderen, kun je een stencil kopen dat een aantal kleinere stencils bevat. Deze kleine borstels houden de verf in lijn met de lijnen van het sjabloon.

Als je klaar bent met de lampvoet, moet je een derde laag aanbrengen. Dit moet binnen een uur aangebracht worden. De vierde en laatste laag duurt ongeveer 48 uur om te drogen. Ten slotte moet u de verf verzegelen met een polycryl-sealer op waterbasis. Voor een satijnachtige of glanzende afwerking heb je een spuitbus nodig met een ingebouwde primer.

Hamm Sten

Website: