Volg de fasen van de maan met een maankalender

Volg de fasen van de maan met een maankalender

mooncalendar

Een van de handigste manieren om de fasen van de maan te volgen, is door een maankalender te gebruiken. Een maankalender is een kalender die de fasen van de maan op elke dag van een bepaalde maand laat zien. Je kunt op een willekeurig aantal plaatsen een maankalender vinden. Als u echter een computer en een goede internetverbinding heeft, kunt u ook online een tool gebruiken waarmee u de fasen van de maan kunt volgen.

De My Moon Phase-app voor de iPhone en iPad biedt gebruikers bijvoorbeeld een uitgebreide lijst van de huidige en komende maanfasen. Het bevat ook blauwe uren, gouden uren en andere informatie over de maankalender. Dit is een zeer gemakkelijke en snelle manier om de maanfase bij te houden en uit te kijken naar de volgende volle maan.

Een andere optie is om een papieren maankalender te kopen. Deze is vaak verkrijgbaar bij een plaatselijk tuincentrum. Dit kan een effectief hulpmiddel zijn om de fasen van de maan te volgen en om een geschikte tijd te bepalen om een nieuwe oogst te planten. Veel tuinders volgen deze oude praktijk en ze garanderen dat hun gewassen bloeiend en vitaal zullen zijn.

Een maankalender is een wetenschappelijk correcte methode om de stand van de maan te berekenen. De informatie is gebaseerd op de tijdzone van een computer en de resultaten zijn vrij nauwkeurig. Dit is met name het geval bij het gebruik van de My Moon Phase-app, die de fasen van de maan voor een bepaalde maand weergeeft. Als u meer gedetailleerde informatie wilt, kunt u de QuickPhase Pro-software proberen.

Een maankalender werd bedacht in de Soemerisch-Babylonische beschaving, die dateerde van rond 3000 voor Christus. De kalender is ontworpen met de theorie dat de zon en de maan een specifiek patroon volgen, dat wordt weerspiegeld door de fasen van de maan. Het is ook ontworpen om in de zonnekalender te passen.

In de West-Siberische regio van de wereld gebruikten de Ostyaks een houten bord met 28 gaten om elk van de 28 dagen van de maanmaand te markeren. Ze namen extra vrije dagen op als de maan niet zichtbaar was.

De eerste dag van de maand in de Soemerisch-Babylonische kalender was de dag waarop de Pleiaden verschenen. Dit werd gevolgd door de dag dat de adelaars terugkeerden naar hun nesten. De resulterende maand werd “Eagle Month” genoemd. In de islamitische kalender is het begin van een maand de dag waarop de maan zichtbaar wordt.

De stand van de maan wordt bepaald door verschillende factoren. Enkele van de belangrijkste factoren zijn de diameter, het percentage van de verlichte schijf en de periode tussen de twee manen. Gewoonlijk vindt de zichtbaarheid van de maan plaats tijdens het stadium van de wassende halve maan. Het laatste kwart van de schijf is verlicht, terwijl het eerste kwart in wezen donker is.

De Maori gebruikten ook een maankalender om de Maori-dagen van de maand te markeren. Dit was de eerste kalender die de naamgeving van de dagen na de fasen van de maan opnam.

Hamm Sten

Website: