Pauwenlampen

Pauwenlampen

pauwlampen

Peacock-lampen zijn erg populair en veel ontwerpen zijn eenvoudig maar aantrekkelijk. Enkele van de meest populaire ontwerpen worden geproduceerd door Tiffany Studios, Marbro Lamp Company en Willy Daro. Deze drie bedrijven hebben vele beroemde pauwlampen geproduceerd. U kunt een van hun ontwerpen online of in uw plaatselijke verlichtingswinkel vinden.

Art Nouveau stijl pauw Tiffany lampen

Een klassieke Tiffany-lamp in art-nouveaustijl is gemaakt van handgesneden en gesoldeerd kunstglas en heeft een pauwmotief en 130 robijnen cabochons. De stijl en het vakmanschap zijn gebaseerd op de stijl en technieken die Lewis Comfort Tiffany gebruikt. Deze lampen hebben een goud-tarwekleurig licht dat mooi en subtiel is.

Een pauw Tiffany lamp doet denken aan een echte pauw. Door zijn fladderende vleugels en goudgele gloed lijkt het net een echte kaars. De elegante glas-in-lood kap en pauwachtige voet zorgen voor een opvallend accent in elke ruimte. Dit stuk is verkrijgbaar met twee of meer lampen en dimmers.

Peacock Tiffany lampen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. De kleinste zijn ongeveer 16 inch in diameter. Vloerlampen zijn meestal 60 tot 72 inch lang, terwijl tafellampen meestal kleiner zijn dan 24 inch. Ze hebben een vergelijkbaar hoogtebereik als andere Tiffany-lampen. De voet van een pauw Tiffany lamp is meestal gemaakt van metaal.

Op pauw geïnspireerde Tiffany-lampen zijn een geweldige manier om art-decostijl in je huis te brengen. Ze zijn voorzien van honderden glas-in-loodpanelen, die weelde aan uw kamer zullen toevoegen. De pauw is geplaatst in een sculpturale bronzen basis om een ​​vleugje klasse toe te voegen.

Blauwe pauw Tiffany lamp

Deze charmante lamp in Tiffany-stijl heeft een pauwvormige houten voet. De kap is gemaakt van glas in lood en heeft veelkleurige sint-jakobsschelpen en een verenkleed van amethist en groenblauw. Het frame is van zwart gecoat metaal. Het is een prachtig nachtlampje of ingangsaccent. Het bevat een dimmerschakelaar en twee 60 watt medium lampen.

De voet van de lamp is gestempeld met Tiffany Studios New York. De zegel wordt gevolgd door een reeks cijfers. Specialisten in decoratieve kunst kunnen zien of een stuk een Tiffany-lamp is door de postzegel te inspecteren. Controleer in het bijzonder de stempel op een Lily Tiffany-lamp met drie lampjes.

De meest waardevolle Tiffany-lampen kosten meer dan $ 1 miljoen. Verzamelaars betalen topdollar voor deze stukken. De duurste Tiffany-lamp die in 1997 op een veiling werd verkocht, bracht $ 2,8 miljoen op. De blauwe pauwlamp is een van de meest populaire en gewilde. Hij is er in twee maten: een vloerlamp en een tafellamp.

Terracotta pauw Tiffany lamp

De Peacock lamp is een ongelooflijk unieke lamp. Deze sculpturale lamp heeft een opalen glazen achtergrond met wervelende tinten goud en wit. De kap heeft ook een contrasterend patroon van ivoor, maagdenpalm. Het glas is gemaakt van Meyda Tiffany’s koperfolie constructie. De vloerlamp varieert meestal van 60 tot 72 inch in hoogte.

De voet van deze lamp is voorzien van een decoratief pauwfiguur. De kap van de lamp heeft een glazen inzetstuk dat bestaat uit glas-in-lood panelen. Het wordt verlicht door een pull-chain schakelaar. Deze pauwlamp voegt weelde toe aan elke kamer. De Peacock lamp is een prachtig voorbeeld van art deco design. Het glas in lood is van hoge kwaliteit en zal zeker de aandacht trekken in elke ruimte.

Bij de aanschaf van een Tiffany lamp is het belangrijk om de echtheid van de lamp te controleren. Hoewel Tiffany-glazen lampen meestal zijn gesigneerd, zijn vervalsingen overal verkrijgbaar. In veel gevallen worden vervalsingen vervaardigd zonder merkteken. Als u geen echt stuk kunt vinden, kunt u een reproductie van een andere verkoper proberen.

In 1916 hield Louis C. Tiffany een maskerade in zijn Tiffany Studios om zijn verjaardag te vieren. Het evenement omvatte ook een retrospectieve tentoonstelling van de werken van Tiffany. Hij stierf echter in 1933 en de decoratieve kunst van Tiffany raakte in verval. Veel van zijn werk is echter bewaard gebleven.

Hamm Sten

Website: