Waar moet op worden gelet bij het ontwerp van de villatuin?

Waar moet op worden gelet bij het ontwerp van de villatuin?

  1. Het principe van diversiteit en eenheid

Unificatie verwijst naar vele aspecten in het villalandschap, zoals vorm en stijl, tuinmaterialen, kleuren, lijnen, enz., van het geheel naar het deel moet worden verenigd, maar te veel eenheid zal star lijken en gebrek aan eenheid zal verschijnen rommelig.

  1. Het evenredigheidsbeginsel

Overal in de villatuin moet rekening worden gehouden met de verhouding tussen verhoudingen, variërend van de lokale tot de globale verhouding, tot het kleine deel van het hout en steen en de omgeving. Als de verhouding eenmaal verloren is, is het gemakkelijk voor een proever om het op te merken.

  1. Het principe van evenwicht

Evenwicht is het gewicht waarin een persoon evenveel interesse en gevoel heeft voor beide zijden van zijn visuele centrum en voor de scène voor hem. Als er een decorpaar met hetzelfde volume en dezelfde kwaliteit voorop staat, een paar stenen leeuwen, zal dat een gevoel van evenwicht opleveren. Aan dit principe moet ook aandacht worden besteed bij het ontwerp van de villatuin.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *